ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Διαβάστε προσεκτικά τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σχολείου μας και συμβάλετε και εσείς στην προσπάθειά μας να εφαρμόζουμε κάθε σημείο του. Είναι χαρά μας να ακούμε τις δικές σας συμβουλές και υποδείξεις. Να είστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα μιας τέτοιας συνεργασίας είναι πάντα άριστα.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διαθέτουμε οικήματα, ειδικά διαμορφωμένα για σχολεία, άνετους κλιματιζόμενους χώρους, χαρούμενη επίπλωση, αύλειο χώρο, σε άνετο και ευχάριστο περιβάλλον.

ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ
Συμβαδίζοντας με τις ανάγκες και τα μηνύματα των καιρών, το Σχολείο μας προσφέρει στους μαθητές του ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών σε 3 ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, κατά την χειμερινή και θερινή περίοδο.

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
Οι εγγραφές γίνονται το Σεπτέμβριο και το σχολικό έτος διαρκεί περίπου 8 μήνες (αρχές Σεπτεμβρίου - τέλη Μαΐου ). Η θερινή περίοδος αρχίζει μέσα Ιουνίου και τελειώνει 10-15 Αυγούστου. Στα μέσα του Αυγούστου διακόπτουμε για λίγες μέρες. Έτσι δίνεται η ευκαιρία, τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές λίγο πριν την έναρξη της νέας χειμερινής περιόδου.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ & ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣA

Η επιλογή των βιβλίων γίνεται υπεύθυνα και μεθοδικά μετά από λεπτομερή ενημέρωση πάνω στις νέες μεθόδους διδασκαλίας. Οι καθηγητές μας παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια επιμόρφωσης και επισκέπτονται τις εκθέσεις ξενόγλωσσων βιβλίων που γίνονται στην Κρήτη ή στην Αθήνα. Μελετούμε προσεκτικά τις νέες εκδόσεις και τις αξιολογούμε με βάση την ποιότητα της γνώσης που προσφέρουν, τις ανάγκες και το επίπεδο των μαθητών μας.

Προσπαθούμε να φτιάχνουμε ολιγομελή τμήματα. Όμως κάτω από 3 άτομα , το σχολείο διατηρεί το δικαίωμα να μη δημιουργεί τμήμα. Τα ποικίλα εποπτικά μέσα που προσφέρουμε στους μαθητές μας (computers multimedia, video, κ.α.) τους φέρνουν σε επαφή με όλες τις πτυχές της γλώσσας και κάνουν το μάθημα πιο ευχάριστο και ξεκούραστο.

ΕΞΕΤΑΣΗ

Πιστεύουμε πως η καθημερινή εξέταση και τα συχνά τεστ βοηθούν τον καθηγητή να εντοπίζει τις αδυναμίες του/της κάθε μαθητή/τριας. Έτσι, είναι σε θέση να τον/την βοηθήσει ιδιαίτερα, όταν και όπου χρειάζεται.
Κάθε δύο μήνες δίδεται από τους καθηγητές γραπτός και προφορικός βαθμός για κάθε μάθημα, οι οποίοι καταγράφονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δίνουμε επίσης τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερώνονται τακτικά, υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα για την απόδοση των παιδιών τους σε κάθε διδασκόμενο μάθημα.

ΕΛΕΓΧΟΙ & ΒΑΣΕΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
Έλεγχοι δίνονται τρεις φορές το χρόνο. Ο πρώτος έλεγχος αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Ο δεύτερος έλεγχος τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο και ο τρίτος, τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο που συμπεριλαμβάνει και τα αποτελέσματα των τελικών εξετάσεων.
Οι βάση βαθμολογίας που επιτρέπει στους μαθητές/τριες να προάγονται στις επόμενες τάξεις ορίζεται το 13.
Επιδιώκουμε, όμως, οι μαθητές μας να έχουν άνω του 14 γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε μια καλή και ομαλή εξέλιξη στην εκμάθηση της γλώσσας. Η ίδια κλίμακα βαθμολογίας αντιστοιχεί και στις άλλες γλώσσες.

ΠΡΟΑΓΩΓΗ
Εάν, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Σχολείου μας, ο τελικός μέσος όρος είναι προβιβάσιμος βαθμός, και εφόσον οι μέσοι όροι των μαθημάτων είναι επίσης προβιβάσιμοι βαθμοί, ο μαθητής/τρια προάγεται στην επόμενη τάξη.

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ
Εάν ο τελικός μέσος όρος είναι προβιβάσιμος βαθμός, αλλά στην ανάλυση βαθμολογίας μαθημάτων υπάρχει μέσος όρος που δεν είναι προβιβάσιμος βαθμός, ο μαθητής/τρια επανεξετάζεται γραπτώς στο συγκεκριμένο μάθημα για βελτίωση της βαθμολογίας, εφόσον το επιθυμεί. Εάν ο βαθμός της επανεξέτασης για βελτίωση βαθμολογίας που προκύπτει είναι προβιβάσιμος, τότε, ο μαθητής/τρια προάγεται στην επόμενη τάξη.
Εάν, και μετά την επανεξέταση, ο βαθμός δεν είναι προβιβάσιμος, τότε, συνίσταται στους μαθητές αυτούς να παρακολουθούν το πρόγραμμα του συγκεκριμένου μαθήματος της ίδιας τάξης στα καλοκαιρινά εντατικά τμήματα για να βελτιωθούν στο συγκεκριμένο μάθημα.
Η τάξη επαναλαμβάνεται χωρίς καμία διαδικασία επανεξέτασης, είτε κατά την καλοκαιρινή, είτε κατά την χειμερινή περίοδο, όταν ο τελικός μέσος όρος είναι περισσότερο από 3 μονάδες μικρότερος της βάσης της τάξης (δηλ. 10 με βάση 13).
Στόχος μας δεν είναι να απορρίπτουμε τα παιδιά. Βοηθήστε τα να καταλάβουν ότι το μεθοδικό διάβασμα στο σπίτι και η συμμετοχή τους κατά την διάρκεια του μαθήματος τους εξασφαλίζουν υψηλή βαθμολογία και πληρέστερη γνώση. Εμείς είμαστε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΔIΠΛΩΜΑΤΑ
Οι μαθητές μας παίρνουν μέρος σε όλες τις εξετάσεις των Ελληνικών και Ξένων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για την απόκτηση Διπλωμάτων. Μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων, μεσολαβεί διάστημα δύο μηνών περίπου για την αποστολή των πρωτοτύπων Διπλωμάτων τα οποία απονέμονται στους επιτυχόντες.

ΙΝΤΕRNEΤ
Το σχολείο διαθέτει δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών έτσι, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων μπορούν να εισέρθουν στο internet και να συλλέξουν οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμούν για να συμπληρώσουν τις εργασίες τους, ακόμη και να αλληλογραφήσουν με e-maiI.

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Λειτουργεί πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία για όλα τα επίπεδα. Οι μαθητές πρέπει συνεχώς να δανείζονται βιβλία για να τα διαβάζουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ MAΘΗΤΩN - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Οι σχέσεις αυτές πρέπει να στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, την αγάπη και την αλληλοκατανόηση, Οι μαθητές πρέπει να σέβονται και να εκτιμούν τους καθηγητές τους, οι οποίοι, πάντα, με καλή θέληση και αγάπη, εργάζονται για να εκτελέσουν το καθήκον τους.
Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν πιστά τον Κανονισμό Λειτουργίας του σχολείου.
α) Υποχρεώσεις των μαθητών μας
" Να παρακολουθούν ανελλιπώς τα μαθήματα και να κρατούν πάντα όλα τα βιβλία και τετράδιά τους, τα οποία πρέπει να επιβλέπονται από τον γονέα η κηδεμόνα.
" Να είναι διαβασμένοι και συνεπείς στις εργασίες που τους αναθέτουν για το σπίτι.
" Να συμπεριφέρονται σωστά στο χώρο του σχολείου και να παραμένουν ήσυχοι και προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
" Aπαγορεύονται αυστηρά οι ύβρεις και η κοροϊδία προς το συμμαθητή ή καθηγητή. Αυτό μπορεί να αποτελέσει και λόγο για αποβολή από το μάθημα ή ακόμα και από το σχολείο.
" Πρέπει να διατηρούν το σχολείο καθαρό , γιατί ένα όμορφο σχολείο μας κάνει όλους να αισθανόμαστε υπερήφανοι και να περνάμε ευχάριστα τις ώρες που ζούμε σε αυτό.
" Aπαγορεύονται αυστηρώς τα σποράκια, το blancο, οι τσίχλες τα αναψυκτικά και τα κινητά τηλέφωνα μέσα στις τάξεις.
" Αν ο μαθητής πρέπει να φύγει πριν την λήξη του μαθήματος πρέπει να φέρει γραπτή άδεια από τον γονέα η κηδεμόνα του.
" Να έρχονται στο σχολείο 10 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος. Ποτέ πιο νωρίς διότι εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία των προηγούμενων τάξεων.
" Να περιορίζονται στο χώρο του σχολείου και να μην ενοχλούν τους περίοικους.
" Ο καθηγητής έχει δικαίωμα να αποβάλλει από την τάξη τον μαθητή/τρια που παρεμποδίζει το μάθημα ή δεν υπακούει στις υποδείξεις τους.
β) Οι υποχρεώσεις των καθηγητών μας.
" Οι υποχρεώσεις των καθηγητών μας είναι ποικίλες και εξίσου σημαντικές με αυτές των μαθητών/τριών μας.
" Να αγαπούν και να σέβονται κάθε μαθητή/τρια.
" Να είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθούν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα, ακόμη και αν χρειαστεί αυτό να γίνει κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
" Να αναπληρώνουν τις ώρες που χάνονται για κάποιο λόγο.
" Να είναι πάντα συνεπείς στην ώρα έναρξης του μαθήματος και να έρχονται 10 λεπτά πριν το μάθημα.
" Να ασχολούνται με όλους τους μαθητές και όχι μόνο με τους άριστους.
" Να μην επιπλήττουν ποτέ, ακόμα και το πιο αρνητικό παιδί, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μπροστά σε άλλα παιδιά.
" Οφείλουν να επιδιώκουν συζήτηση με το παιδί ή τους γονείς του για κάποιο πρόβλημα, αμέσως μετά το μάθημα.
" Η διδασκαλία τους πρέπει να είναι απλή και ευχάριστη, σύγχρονη και κατανοητή από όλους τους μαθητές/τριες.
" Να ενημερώνουν το γραφείο για τους μαθητές/τριες που απουσιάζουν σε 2 ή 3 συνεχόμενα μαθήματα και όταν έρχονται απροετοίμαστοι.
" Να παραδίδουν τη βαθμολογία στις καθορισμένες ημερομηνίες.
" Να παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκθέσεις για την ποιοτική τους αναβάθμιση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Ζητούμε πάντα από τους γονείς να έχουν συχνή επικοινωνία και στενή συνεργασία με τους διδάσκοντες καθηγητές. Με αυτό τον τρόπο βοηθούμαστε στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα κάθε μαθητή/τριας μας, είτε αυτό αφορά την απόδοσή τους στο μάθημα είτε την συμπεριφορά τους στο χώρο του σχολείου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Παρακαλούμε, κυρίως τους γονείς, να ανταποκρίνονται εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο σχολείο. Για τη σωστή λειτουργία ενός ιδιωτικού σχολείου χρειάζεται αυστηρή οικονομική οργάνωση.
Όταν, για οποιοδήποτε λόγο, μαθητής/τρια θέλει να διακόψει τη φοίτηση, πρέπει να ενημερώνει τη γραμματεία του σχολείου για την συγκεκριμένη ημερομηνία διακοπής, ώστε να κανονίζονται οι οποιεσδήποτε εκκρεμότητες διδάκτρων. Στην αντίθετη περίπτωση, το σχολείο απαιτεί όλο το ποσό των διδάκτρων. Ο μαθητής/τρια που αλλάζει διεύθυνση ή τηλέφωνο οφείλει να ενημερώνει τη Γραμματεία. 
 
WELCOMEΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ